Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
stani
|
Zaslal: út březen 05, 2013 7:21 pm Předmět: Německé HD programy - Č.B. |
|
|
Tak jsem si na "stará kolena" pořídil set-top-box. Vše jsem naladil, i ČT, Nova, HD, i všechny ostatní programy, ale ne německé HD.
Ať jsem zkoušel u Indexu TP dát frekvenci 594, QAM 256, Symbolrate 6900 - žádný signál, samozřejmě to nic nenaladilo, ani u "hledání na slepo" - nic...
Nějaká rada? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 8:42 am Předmět: |
|
|
Co je to za box? Už byl někdy předtím na kabelovku naladěnej? Zadává se tam frekvence v MHz (594) nebo v kHz (594000)? A je to opravdu HD box? Zkusil bych ho nejdřív dát do továrního nastavení a teprve potom ho automaticky naladit, třeba Handany to vyžadují, jestliže na příslušné frekvenci byla předtím použita jiná modulace. Každopádně signál německého HD paketu na tomto kanálu/frekvenci v každém případě je - ověřeno teď v kanceláři. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
Je to HD, vždyť píši, že jsem naladil i HD programy(vyjma toho německého paketu).
Je to tento box.
Je zcela nový, 2x jsem vše vymazal a dal znovu naladit, pak jsem i použil "restart" do továrního nastavení a znovu naladit, ale na zmíněné frekvenci u těch německých HD programů to ukazuje žádný signál.
Frekvence se zadává v MHz.
Jinak jsem dle seznamu naladil vše. Zkoušel jsem jak "hledání na slepo", tak i přepínaní na jednotlivé frekvence - kde se objevil signál v plné síle a následné naladění programů z této frekvence.
Ale na 594 MHz, QAM 256, Symbolrate 6900 mi to ukazuje 0 signál... |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 12:23 pm Předmět: |
|
|
Čet jsem, ale stejně se radši ptám. SD boxy některé HD programy normálně naladí a uloží do předvoleb, ale z pochopitelných důvodů pak na nich jde pouze zvuk a nikoliv obraz a někteří klienti se tomu hrozně diví.
Nuž, těžko říct. Jak říkám, signál v síti každopádně je, takže buď je nějaký renonc u vás doma v kabeláži, který signál tohoto paketu nějak nabourává, nebo ho box z neznámého důvodů ignoruje. Můžete ho třeba zkusit zanést naladit k nám do kanceláře a pak je taky možnost objednat naše mechaniky na změření signálu v bytě, ale to bych nechal až na konec, protože pokud to bude ta chyba na účastnické kabeláži mezi TV zásuvkou a televizí (STB), tak je to pak oprava za peníze. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 12:39 pm Předmět: |
|
|
Zkusím zapojit box PŘÍMO do zásuvky Elsatu a uvidím. Nepředpokládám, že by to bylo boxem, když naladil vše, až na zmiňované německé HD kanály.
Když to nepomůže, zanesu ho do kanceláře. A z toho budeme dál vycházet. Souhlas? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: ne březen 10, 2013 3:33 pm Předmět: |
|
|
Okay. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: út březen 12, 2013 5:59 pm Předmět: |
|
|
Takže je to jasné: chyba byla v mém přístroji. Nevím jak je to možné, že vše až na HD německé programy našel, ale je to tak. Jestli je to závada na konkrétním kusu, anebo "vlastnost" tohoto přístroje, nevím. Box jsem zaslal na reklamaci. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út březen 12, 2013 9:11 pm Předmět: |
|
|
Může to být i softwarová záležitost/blokace. Třeba je box určen pro nějaké konkrétní teritorium nebo dokonce konkrétního kabelového operátora (např. Kabel Deutschland?) a pásmo UHF může být v tuneru softwarově blokováno, protože jeho využití se v tomto teritoriu/u tohoto operátora nepředpokládá. Není to sice příliš pravděpodobné, ale už jsem se s něčím podobným setkal.
Uvidíte, co vám z reklamace odpoví. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:48 pm Předmět: |
|
|
No ten box se dá u nás normálně koupit, třeba tady, dováží se od nějaké maďarské firmy.
Takže by to blokováno být nemělo. Jinak box byl OK, obraz dobrý nic se nekousalo, až na to, že na této frekvenci nic nenašel. UHF je ale od 300MHz ne? A ty německé HD jsou až na 594MHz, takže kdyby bylo blokováno UHF, pak by to nenašlo ani ty programy před tím...
Jinak ještě menší varování pro koupěchtivé, je tam ještě jeden problém:
když jsou v boxu naladěny programy a box se vypne vzadu tlačítkem a pak znovu zapne, při přepínání programů se vždy objeví otravná tabulka s nápisem „LCN information has changed, Do you want to search program?“. A to při každém vypnutí a zapnutí přístroje, tedy kdy ani k žádné LCN změně nemohlo dojít. Nepomohlo ani tovární nastavení a opětovné naladění programů s volbou „LCN vyp.“. To samé i po upgrade firmware na nejnovější verzi. Při vypnutí do stand-by to ale nedělá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: st březen 13, 2013 3:53 pm Předmět: |
|
|
Není tady možná editace, takže tady ve specifikaci je jasně napsáno:
Frequency Range: 50-862MHZ.
Takže by to jít mělo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:00 pm Předmět: |
|
|
Jo, to by mělo.
Pásmo UHF je od kanálu K 21 - 471 MHz. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: čt únor 20, 2014 8:10 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem dnes naladil nově přidané slovenské programy a zkusmo jsem se znovu pokusil naladit výše uvedené, a ejhle, najednou se naladily. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá únor 21, 2014 8:31 am Předmět: |
|
|
Tak fajn Asi taky vliv kosmického záření... _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|