Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
etic
|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 5:48 am Předmět: Kvalita signálu v ČB - Máj |
|
|
Dobrý den, bydlím v ČB na Máji (ulice Netolická) a cca před 2 měsíci se mi začala zhoršovat kvalita (rozpadá se obraz - kostičkování) většiny HD programů (výjimkou bylo ČT1 a ČT Sport). V současné době už se objevuje problém i u ne HD programů - zejména Nova, Prima, ale třeba i HBO 3 apod. Na HD kanály se už nedá dívat.
Nevím, jestli to může být TV, ale vzhledem k tomu, že ČT1 HD i ČT Sport HD jsou pořád OK (i když občas i tam se obraz občas rozpadne...ale třeba tak jednou za 5 minut), tak si myslím, že TV to nebude. Chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte podobné stížnosti i od jiných zákazníků z této části ČB.
Předem díky za reakci. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 11:01 pm Předmět: |
|
|
Vždycky je potřeba začít u sebe doma na svém zařízení.
1. Zkontrolujte důkladně si veškerou účastnickou kabeláž v bytě od TVv zásuvky až do televizoru - kabel, konektory, rozbočovače, odbočovače atd.
2. Teprve pokud na nic nepřijdete a obraz se nespraví, zavolejte do kanceláře na naše zákaznické oddělení a objednejte si naše mechaniky na přeměření a opravu. A to z toho důvodu, že pokud bude závada na zařízení viz bod 1., jež je v majetku uživatele, je oprava placená, protože kabelová společnost ručí za kvalitu signálu právě po kabelovou TV zásuvku, jež je zároveň předávacím bodem. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
etic
|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 5:38 am Předmět: |
|
|
taipan napsal: | Vždycky je potřeba začít u sebe doma na svém zařízení.
1. Zkontrolujte důkladně si veškerou účastnickou kabeláž v bytě od TVv zásuvky až do televizoru - kabel, konektory, rozbočovače, odbočovače atd.
2. Teprve pokud na nic nepřijdete a obraz se nespraví, zavolejte do kanceláře na naše zákaznické oddělení a objednejte si naše mechaniky na přeměření a opravu. A to z toho důvodu, že pokud bude závada na zařízení viz bod 1., jež je v majetku uživatele, je oprava placená, protože kabelová společnost ručí za kvalitu signálu právě po kabelovou TV zásuvku, jež je zároveň předávacím bodem. |
OK, díky.
P.s. Jen pro info, pokud jde signál do TV přes externí zařízení (HDD), tak je obraz u ne HD kanálů v pořádku (omlouvám jestli jsem to neodborně popsal, ale nejsem zrovna odborník ). Bohužel nemám HDD HD a tak nemůžu posoudit, jak je to s HD kanály. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út červenec 26, 2016 8:20 am Předmět: |
|
|
HD programy jsou obecně náročnější na kvalitu signálu při jeho přenosu do televizoru nebo STB. Kvůli formátu MPEG4 a dalším věcem. A navíc to, že některé HD programy fungují lépe a některé hůře, o ničem nevypovídá, to je záležitost frekvence paketu.
Takže základem je prostě kvalitní účastnická kabeláž, na přenosové cestě nesmí být poškozené, zlomené kabely, zkraty mezi žílou a stíněním, odpojené stínění, uvolněné konektory na kabelech, vakly všeho druhu atd.
To vše zvyšuje chybovost a degraduje kvalitu přenášeného signálu. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Viky
|
Zaslal: út září 20, 2016 7:35 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den, mám stejný problém, který je popsán u prvního přispěvku. Poslední týden všechny SD i HD programy kostičkují a rozpadá se obraz. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: st září 21, 2016 8:32 am Předmět: |
|
|
Taktéž stejná odpověď. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
etic
|
Zaslal: čt září 22, 2016 7:47 am Předmět: |
|
|
Viky napsal: | Dobrý den, mám stejný problém, který je popsán u prvního přispěvku. Poslední týden všechny SD i HD programy kostičkují a rozpadá se obraz. |
Doporučuji si objednat techniky z Elsatu. U mně vyměnili něco ještě před bytem (bohužel jsem nebyl doma a dcera to komentovala slovy "vyměnili něco v té plechové skříni u zvonků a začínalo to na "s" ) ) a od té doby je to OK. A nic mě to nestálo! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Viky
|
Zaslal: pá září 23, 2016 5:55 pm Předmět: |
|
|
etic napsal: | Viky napsal: | Dobrý den, mám stejný problém, který je popsán u prvního přispěvku. Poslední týden všechny SD i HD programy kostičkují a rozpadá se obraz. |
Doporučuji si objednat techniky z Elsatu. U mně vyměnili něco ještě před bytem (bohužel jsem nebyl doma a dcera to komentovala slovy "vyměnili něco v té plechové skříni u zvonků a začínalo to na "s" ) ) a od té doby je to OK. A nic mě to nestálo! |
Tak to budu muset řesit také technikama z Elsatu. HD programy téměr nekoukatelné. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Viky
|
Zaslal: čt září 29, 2016 7:00 pm Předmět: |
|
|
Dnes provedena výměna zesilovače a obraz je zatím ok. |
|
Návrat nahoru |