Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mayhem
|
Zaslal: út červen 21, 2011 10:59 am Předmět: Jakou TV pro DVB-C |
|
|
Dobrý den, záleží na modelu TV s DVB-C pokud chci využívat bezproblémově DVB-C ve vaší síti? Chci se vyvarovat problémům s laděním kanálů. Zajímavé pro mě jsou TV Samsung. Například: Samsung LE46C570 - LCD televize 46". Děkuji |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: út červen 21, 2011 2:55 pm Předmět: |
|
|
U žádného z modelů televizí Samsung jsem se zatím nesetkal se žádným problémem při naladění analogového a digitálního pozemního i kabelového DVB-T i DVB-C tuneru.
Při základním nastavení v průvodci zvolíte analogové a digitální ladění a následně digitální kabelové a televize vše nalezne bez problémů. Jen následná editace se mi u Samsungů zdá poněkud krkolomná, ale to je asi jen zvyk. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mayhem
|
Zaslal: pá červenec 01, 2011 8:35 pm Předmět: |
|
|
Děkuji Vám za odpověď, přeji mnoho úspěchů! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maras 84
Založen: 26.5.2007 Příspěvky: 30 Bydliště: Otavska 17. Ćeské Budějovice
|
Zaslal: st listopad 02, 2011 11:21 am Předmět: Samsung UE32D6000 |
|
|
Dobrý den potřebujem od vás poradit zakoupily jsme tu to televizi do obývaku ale nemužem používat elsat protože Vstup pro anténu nema jak je zvyku na zadní straně to by bylo v pohodě ale uplne dole a nejde nam tam strcit konektor do te sat anteny a jdou tam jen ty tenke konektory jestli vite zr skušeností budu velmi rád za radu skoušel jsem koupit z elektra ty koax. kabeli s koncovkama a ty sly bez problemu ale obraz jse trhal a kostickoval a rušení tak jestli mi mužete poradit nejakou redukci do televize děkuji za radu a nezlob te jse že jsme vás obtěžovali http://www.mall.cz/3-d-led-televize/samsung-ue37d6100 nejak to takhle vypada ze zadu a v knížce od te televiz píšou že max. tlouška konektoru do tv ma být 0,55 14 mm. děkuji a ještě jednou nezlob te se |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: st listopad 02, 2011 2:54 pm Předmět: |
|
|
Televize rozhodně bude pro vstup televizního signálu mít standardní konektor IEC female. Protože však kvůli své tenkosti jsou konektory otočeny dolů, může být problém tam některé typy IEC konektorů male vůbec fyzicky dostat. V takovém případě je třeba použít především přímou kulatou koncovku, v krajním případě i bez plastového obalu a použít jen kovové tělo zaizolované elektrikářskou páskou. Konektor můžete u nás zakoupit na přepážce, pokud byste si na jeho montáž netroufal, můžete si objednat našeho technika s tím, že tato služba bude za mírný poplatek. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
JP
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 10:43 am Předmět: u kterých značek funguje dvb-c u elsatu |
|
|
Dobrý den, máte už nějaké novější informace o funkčnosti dvb-c u různých výrobců LCD? Rád bych koupil LCD 32 palců v nižší cenové relaci (do 10 tisíc), ale z levných Samsungů mám trochu strach (nebo se pletu?) a Sony už jsou přeci jen dražší a nevím, jaký je na nich obraz u levnějších verzí. Prý je pěkný obraz např. na LG, ale nevím zase, jestli jejich DVB-C funguje u kabelovky Elsat. Případně máte nějaký tip na levnou LCD, na které bude obraz pěkný (myslím i pohyb a titulky) a přitom půjde naladit dvb-c? Děkuji za odpovědi! Jirka |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 12:57 pm Předmět: |
|
|
Dobrý den. Na stávajících poznatcích ohledně DVB-C tunerů se toho příliš nezměnilo, vyjma skutečnosti, že DVB-C tunery se pomalu prokousaly už skoro do všech modlů všech značek. Ale pokud mám informace, u některých stále jsou nebo mohou být různé dílčí potíže s laděním DVB-C nabídky - nutnost volit jiné země než ČR, manuální dolaďování některých paketů atp. Jediné zcela bezproblémové ladění DVB-C nabídky stále vykazuje SONY a Samsung, ale i ostatní značky by již měly být použitelné. Samsungů v celé škále bych se nebál, podle mě to jsou jedny z nejlepších televizí na trhu, mají skvělý obraz a uživatelsky přívětivé menu. Na chatě mám 23" model a při testech na kabelovce naladil celou DVB-C nabídku "jedním vrzem" zcela bez problémů a dobře fungovaly s CAM i kódované programy.
A ještě upozornění - zdá se, že některé modely či snad verze software televizí Sharp mají problémy (nekompatibilita) s našim CA moduly Conax SmiT a též s některými jinými CAM pro satelitní příjem. Takže tady bych byl poněkud opatrný. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
JP
|
Zaslal: st listopad 30, 2011 12:33 pm Předmět: |
|
|
Děkuju za informaci, vyberu tedy pro jistotu raději některou z tv Sony/Samsung. |
|
Návrat nahoru |
|
|
JP
|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 12:57 pm Předmět: DVB-C u tv Panasonic |
|
|
Mohlo by to být pro někoho užitečné. Čerstvá odpověď z podpory Panasonic:
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
Vámi popisovaná informace se netýká žádných letošních modelů televizorů.
U všech televizorů řady 30 (3) lze využívat v profilu Česká republika kabelový tuner.
Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne
Zákaznická podpora Panasonic |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 28, 2011 1:11 pm Předmět: |
|
|
Výborně, to je důležitá informace. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|