Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
j430
|
Zaslal: út květen 18, 2010 3:22 pm Předmět: CT1 HD |
|
|
Tak jsem se těšil, že budu moci nerušeně sledovat ČT1 a Nova HD ve Vimperku, ale asi od 14.5. tento kanál je nedostupný, Píše zakódovaný signál, i když v EPG je správně uveden název vysílaného programu. Totéž už nejde ani Astra demokanál, i když je v EPG uveden. Několikrát jsem přeladil celou TV, dělal jsem to s následným tříděním skoro celé 2 hod. několikrát jsem volal našeho technika p. Váchu, ale nic. Nova HD se neustále kostičkuje, snad kvůli sopečnému popelu, ale zase nic. Díky všem, a předem sěkuji za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladman
Založen: 26.1.2008 Příspěvky: 73 Bydliště: České Budějovice - Máj
|
Zaslal: út květen 18, 2010 9:39 pm Předmět: |
|
|
ČT HD nejde v Budějcích už asi od pátku |
|
Návrat nahoru |
|
|
gandalf1000
|
Zaslal: st květen 19, 2010 7:21 am Předmět: |
|
|
Je třeba znovu naladit:
Upozorňujeme naše účastníky ve všech kabelových rozvodech Elsat, přijímající program ČT HD pomocí HD STB nebo televizoru s DVB-C HD tunerem, že došlo nebo v nejbližších dnech dojde k dílčí změně vnitřních identifikátorů (audio a video PIDs) u tohoto programu. Ke změně došlo z technických důvodů - přesunu programu ČT HD na jiný distribuční satelitní transpondér. Tato změna se pak bohužel projeví i při překladu programu ze satelitu do digitálního DVB-C paketu v kabelovém rozvodu.
Pokud některým účastníkům neproběhla na jejich přijímacím zařízení automatická aktualizace parametrů a program ČT HD jim přestal fungovat, je potřeba jej znovu naskenovat do paměti přístroje. Pomocí automatického nebo manuálního ladění v menu zařízení. Vnější ladicí parametry programu zůstaly stejné – frekvence 418,0 MHz - kanál SE 35, modulace QAM 64, symbolrate 6900, v Týně frekvence 362,0 MHz - kanál SE 28.
Zároveň upozorňujeme, že v kabelovém rozvodu Trhové Sviny bude program ČT HD v nejbližší době přesunut z tv kanálu SE 33 na kanál SE 35 (418,0 MHz). |
|
Návrat nahoru |
|
|
j430
|
Zaslal: st květen 19, 2010 10:24 am Předmět: |
|
|
tak asi to neumím naladit, neznám vnitřní identifikátory, ladil jsem jak ručně, tak automaticky a stejně je to zakÓdovaný. Takže nic. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: st květen 19, 2010 6:25 pm Předmět: |
|
|
Ve Vimperku je s ČT HD vedle záležitosti zmíněné Gandalfem ještě nějaký jiný technický problém, který bude vyžadovat manuální zásah technika. Instrukce, co a jak udělat, jsem posílal mailem panu Váchovi, ale asi si na to netroufá, má obavy, aby nezpůsobil nefunkčnost něčeho jiného. Bohužel osobně se do Vimperka dostanu až příští týden Na hlavní stanici v ČB nám mění okna, což je vzhledem k faktu, že na technologii KT a Internetu se nesmí dostat prach, záležitost dosti katastrofická. Takže musím být osobně přítomen a dohlížet na zedníky a oknaře, až do pátku. Tzn. Písek, Vimperk a další města budou na řadě v příštím týdnu. Bohužel jinak to udělat nejde _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
scholy
|
Zaslal: út červen 29, 2010 7:49 pm Předmět: čt hd |
|
|
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,proč v Písku nelze naladit ČT HD.Mám stb Handan 7000 a nemůžu u automatiky a ani u manuálního hledání nalést tento kanál.Díky za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: st červen 30, 2010 1:42 pm Předmět: |
|
|
Porucha byla u nás v síti. Resp. porucha... - stalo se to, že v satelitním paketu s programem ČT HD došlo k nečekané změně obsazení paketu a naše přijímací a konverzní zařízení do DVB-C tuto změnu vyhodnotilo jako chybu NIT tabulky a zablokovalo dekódování programu. Byl nutný manuální zásah, nyní již by mělo být v některých městech vše v pořádku, v ostatních během zítřka. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
scholy
|
Zaslal: st červen 30, 2010 7:27 pm Předmět: |
|
|
Díky za rychlou nápravu,vše funguje. |
|