|
Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
freddy
Založen: 23.3.2007 Příspěvky: 125 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: po červenec 27, 2009 6:01 pm Předmět: TV Doma - druhý kanál Markízy |
|
|
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli plánujete zařadit do programové nabídky (nezáleží na tom, či do analogu nebo digitálu) sesterskou stanici Markízy, která ponese název TV Doma. V článku na digizone.cz jsem četl, že by tato stanice měla vysílat prostřednictvím kabelu a satelitu i v Česku. Tak se ptám, jestli i vy uvažujete o jejím zařazení. A pokud ano, tak by mě ještě zajímalo, jestli bude v nabídce od prvního dne vysílání, což má být 31. srpen. Děkuji za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: út červenec 28, 2009 7:34 am Předmět: |
|
|
Nevím. A je značně předčasné a obtížné odpovídat ohledně stanice, která ještě ani neexistuje, nevysílá přes satelit ani jiné médium a navíc nemá a nejspíš ani nebude mít autorská práva pro šíření svého programu v Česku, zvláště s ohledem na současné potíže se šířením stanice TV JOJ v Česku.
K 31. srpnu je na pořadu dne zařazení pozemních multiplexů č. 2 a 3 do digitální nabídky a převod programů Nova a Prima z tohoto zdroje do analogové nabídky. A následně budeme muset technicky řešit programy, které nabíráme z platformy UPC Direct, jelikož platforma UPC Direct se stěhuje z Astry na jiný satelit a pro kabelovku to představuje "trochu" víc práce a problémů než jen pootočení parabolkou a naladění individuálního přijímače. Tudíž na programy typu Markíza 2 a podobné je myslím času dost. Jak se říká, papír snese všechno a různé texty a výkřiky ze tmy na Digizone i jinde je dobré brát se značnou rezervou. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
freddy
|
Zaslal: út červenec 28, 2009 2:14 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpověď. Samozřejmě je mi jasné, že ta otázka zařazení TV Doma je předčasná, ale docela mě to zajímá. Údajně by se prý totiž mohlo jednat o společný kanál Novy a Markízy (což naznačuje i to, že TV Doma by měla vysílat od prvního dílu český seriál Ulice), v podobném stylu jako je Nova Sport, který má práva pro vysílání v Česku i na Slovensku, ale to mohou být zatím jen spekulace. Tak uvidíme, jaká nakonec bude realita. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út červenec 28, 2009 2:30 pm Předmět: |
|
|
Markíza a Nova mají momentálně společného vlastníka, proto pochopitelně mohou využívat pořady ze společného portfolia a archivu. Tudíž samozřejmě pořady z vlastní produkce mohou vysílat v obou zemích. To se však netýká pořadů nakupovaných v zahraničí, kde se práva nakupují jen pro jeden stát (i když i tam je možno koupit práva pro Česko i Slovensko). Každopádně zatím se neví, jaký tento avizovaný druhý kanál Markízy vůbec bude, odkud bude vysílat, jak dalece bude pro operátory v Česku přístupný a zajímavý atp., takže se uvidí. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
freddy
|
Zaslal: út červenec 28, 2009 2:50 pm Předmět: |
|
|
Je mi to jasné, uvidíme tedy do budoucna, jak se tato stanice vyprofiluje, sám jsem na to zvědavý... A je pravda, že co se týče programu, tak zatím je známé jen to, ža na této stanici bude seriál Ulice a potom nějaká rumunská telenovela (natáčená stanicí, která taktéž patří pod CME, stejně jako Nova a Markíza). Každopádně si myslím, že stanice určená převážně pro ženy se v nabídce programů neztratí, zvláště po fiasku se stanicí Prima Klub, která změnila název na stanici R1, vysílá jen ráno jako předvoj stanice Prima Cool a o programu se raději ani nezmiňuji. V tomhle ohledu si myslím, že TV Doma si své diváky (spíše divačky) určitě najde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
freddy
|
Zaslal: po srpen 24, 2009 4:15 pm Předmět: |
|
|
Tak TV Doma začíná ode dneška přesně za týden vysílat a už nějaký ten den vysílá tato stanice promo smyčku, a mě by zajímalo, jestli už víte, zda je nějaká možnost zařazení této stanice do vaší nabídky (alespoň do digitální nabídky, když už ne do analogu). Tuto stanici bych ve vaší nabídce přivítal, a určitě nejsem sám. A upřímně musím říci, že minimálně jeden seriál mě v programu TV Doma velmi zaujal, a to nepatřím do cílové skupiny, na kterou je tato stanice mířena. Takže doufám, že když už nabízíte v analogové nabídce Markízu, tak že by se mohla obejvit v nabídce i TV Doma. Díky za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út srpen 25, 2009 7:06 am Předmět: |
|
|
Zatím nemám žádné novější informace a navíc ředitel teď má dovolenou. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|