Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Maca
|
Zaslal: pá březen 13, 2009 4:32 pm Předmět: Formát obrazu TV Prima |
|
|
Měl bych dotaz-občas se stane že na TV Prima je obraz zprzněný...tedy misto 4:3 je natažený(lidé mají protáhlé obličeje).Když přepnu na 16:9 tak sou zase roztažené.Je to chyba už od Primy nebo někde na trase dojde k deformaci?
Včerejší Ano šéfe bylo právě takto deformované. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: pá březen 13, 2009 4:54 pm Předmět: |
|
|
Těžko říct, zatím jsem to neregistroval. S těmi formáty je problém, wide pořady by se měly letterboxovat, takže rozměry obrazu by měly bez deformace souhlasit na televizích 4:3 i 16:9, ale samozřejmě nějaké nesrovnalosti nejsou vyloučeny. I když včera se mi Pohlreichova huba zdála být v pořádku, ale koukal jsem na to jen chvílema tak letem světem. Budu si toho na Primě víc všímat. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
Alesh
|
Zaslal: so březen 14, 2009 4:42 pm Předmět: |
|
|
Třeba při VKVéčkách nebo sobotních zápasech Premier League mají lidi protažený ksichty, ale stačí přepnout na 16:9 a je to v pořádku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maca
|
Zaslal: so březen 14, 2009 6:13 pm Předmět: |
|
|
Alesh napsal: | Třeba při VKVéčkách nebo sobotních zápasech Premier League mají lidi protažený ksichty, ale stačí přepnout na 16:9 a je to v pořádku. |
Jo jenže já sice mám telku(15let) která umí přepnout do Wide,jenže pak mi připadají že sou zase roztažený do stran.....Holt si asi budu muset koupit novou tv.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá březen 20, 2009 12:03 pm Předmět: |
|
|
Tak nevím. Včera jsem se opět díval na Primě na "Ano šéfe" a soustředil jsem se na formát obrazu. Rozměrově byl jednoznačně v pořádku. Pořad je natočen širokoúhle a na mé SONY Trinitron ještě s klasickou 4:3 obrazovkou byl správně zletterboxován, tzn. obraz bez podélné či vertikální deformace, s pruhy nahoře a dole. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Maca
|
Zaslal: pá březen 20, 2009 6:07 pm Předmět: |
|
|
taipan napsal: | Tak nevím. Včera jsem se opět díval na Primě na "Ano šéfe" a soustředil jsem se na formát obrazu. Rozměrově byl jednoznačně v pořádku. Pořad je natočen širokoúhle a na mé SONY Trinitron ještě s klasickou 4:3 obrazovkou byl správně zletterboxován, tzn. obraz bez podélné či vertikální deformace, s pruhy nahoře a dole. |
No a já ty pruhy na tv neměl.A když to přepnu tak je zase obraz menší než normálně.
VKV to dělají také,když se pustí reklama tak je obraz v pořádku.Taky nevím v čem je chyba.Možná je to vážně tou mojí tv,že to zpracuje špatně. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: ne březen 22, 2009 2:38 pm Předmět: Maca |
|
|
V brzké době se chystám zakoupit si novou plochou televizi SONY KDL-40W5500 - nový model, teď přišel do prodeje. Tento model konečně víceméně splňuje to, co od nové televize očekávám a potřebuju.
Tak se přidejte.
http://www.sony.cz/product/t32-w-series/kdl-40w5500#pageType=TechnicalSpecs _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Maca
|
Zaslal: ne březen 22, 2009 2:56 pm Předmět: Re: Maca |
|
|
No je skvělá,ale na to nedosáhnu finančně . |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: po březen 23, 2009 9:31 am Předmět: |
|
|
Tak nějakou dobu vyčkejte, za pár měsíců půjde cena dolů a třeba se zároveň objeví v nějaké akci a dostane se na přijatelnou cenovou hladinu.
Já už moc vyčkávat nemůžu, protože u výrobců elektroniky pozoruju tendenci k rychlému omezování analogových externích vstupů na televizích. A když budu čekat na další řady nových modelů, sice se možná dočkám ještě lepších obrazovek s větším kontrastem atp., ale zároveň přijdu o analogové vstupy (scarty s RGB, S-video, YUV i kompozit), které vzhledem počtu zařízení co mám doma nutně potřebuju. A to by byl malér, takže asi nastal čas zainvestovat do nové televize. Potřebné tunery (analog, DVB-T, DVB-C, HDTV) tenhle model má a všechny potřebné vstupy taky (včetně 4 HDMI), tak asi není na místě dál čekat. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Maras 84
Založen: 26.5.2007 Příspěvky: 30 Bydliště: Otavska 17. Ćeské Budějovice
|
Zaslal: po březen 23, 2009 11:53 am Předmět: |
|
|
Dobrý den s Taipanem mužu jen souhlasit mame doma sony bravia kdl-32w4000 a strašně ze záčatku jsem jse do ní bal jít i kvuli ceně ale mam jí doma a nemužu jsi jí vynachvalit a hlavně když jsem to kupoval chtěl jsem aby televize mela všechno jak analog,Dvb-t a hlavně Dvb-c ale už v Hdtv HD rozlišení 1920 X 1080 bodů a kouknul jsem na eurosport hd a bylo to něco jinýho než jsem byl zvyklí u starších televiz a hlavne to ma výhodu že to má slot na kodované programy a už jestli planujete koupi některých lcd televizoru od firmy Sony tak mužu jen za tu výbavu co má doporučit, Nashledanou |
|
Návrat nahoru |
|
|
feeta
|
Zaslal: čt březen 26, 2009 10:06 pm Předmět: |
|
|
Maca napsal: | taipan napsal: | Tak nevím. Včera jsem se opět díval na Primě na "Ano šéfe" a soustředil jsem se na formát obrazu. Rozměrově byl jednoznačně v pořádku. Pořad je natočen širokoúhle a na mé SONY Trinitron ještě s klasickou 4:3 obrazovkou byl správně zletterboxován, tzn. obraz bez podélné či vertikální deformace, s pruhy nahoře a dole. |
No a já ty pruhy na tv neměl.A když to přepnu tak je zase obraz menší než normálně.
VKV to dělají také,když se pustí reklama tak je obraz v pořádku.Taky nevím v čem je chyba.Možná je to vážně tou mojí tv,že to zpracuje špatně. |
Teď se dívám na "Ano šéfe" a na klasické TV 4:3 je obraz na plnou výšku obrazovky po stranách oříznutý - je to vidět na logu i na titulcích. Šlo by nastavit přijímač v Týně, aby posílal výstup v letterboxu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Alesh
|
Zaslal: pá březen 27, 2009 7:52 am Předmět: |
|
|
Tak jak říká feeta. Když začaly VKVéčka přehodil jsem si obraz na 16:9, aby to bylo správně. Při reklamách bych měl hodit zase zpátky 4:3, aby to bylo koukatelné. Nicméně v průběhu VKV se obraz na cca 3 sekundy zasekl a naskočil formát, jak říká feeta, na výšku dobrý, na šířku tak, že skoro nebylo vidět logo. A s tím na svý 9 let starý CRT televizi nic neudělám |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá březen 27, 2009 8:25 am Předmět: |
|
|
Nejsem si jistý, jestli satelitní přijímač v Týně vůbec umožňuje letterboxování. V Týně totiž byla Prima až donedávna přijímána z místního pozemního vykrývače. Ovšem z důvodu nedávného rušení přijímaného signálu některým kmitajícím STA na sídlišti je nyní Prima dočasně a provizorně nabírána ze satelitu starším záložním přijímačem. Donedávna to nevadilo, protože Prima nepoužívala přepínání formátů, ale teď s tím začali blbnout a tudíž vyvstal problém s formátem obrazu. Každopádně příští týden budu v Týně spouštět nové programy Prima Cool a Nova HD, tak se zaměřím i na Primu a přijímač případně vyměním za jiný model s možností volby letterboxu. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Alesh
|
Zaslal: st duben 01, 2009 10:42 am Předmět: |
|
|
Tak včera už to bylo v pořádku, formáty se přepínaly. A taky COOL už jde. Dík |
|