Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
stani
|
Zaslal: po únor 02, 2009 8:28 pm Předmět: Proč je najednou namísto Nova Cinema, TV Barrandov? |
|
|
Proč je najednou namísto kanálu Nova Cinema, TV Barrandov? A kde je tedy nyní Nova Cinema? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maras 84
Založen: 26.5.2007 Příspěvky: 30 Bydliště: Otavska 17. Ćeské Budějovice
|
Zaslal: po únor 02, 2009 8:59 pm Předmět: |
|
|
Nova cinema je na frekvenci 147.25 mhz . Akorat jse prohodily s nova cinemou a musis jsi naladit novy kanal abys ji tam mohl mit . nashledanou |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: po únor 02, 2009 9:19 pm Předmět: |
|
|
Jo, díky. Ale nově na těch 147.25 MHz je ten obraz nějak nekvalitní...? Takový neostrý, nějaké proužky..? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: út únor 03, 2009 1:08 pm Předmět: |
|
|
Důvody pro tento přesun (záměnu) programů jsou licenční - vyplývají ze smluv k šíření v kabelovém rozvodu, uzavřených s provozovateli obou programů.
NOVA Cinema je nyní šířena na tv kanálu SE 7 (147,25 MHz) a TV Barrandov na K 25 (503,25 MHz). Oba programy jsou stereo.
V tv pásmu VHF, kde se nachází i tv kanál SE 7, se používá v rastru CCIR šířka kanálu 7 MHz (na rozdíl od UHF, kde se používá 8 MHz). Rastr je tedy užší (hustší) než v UHF, programy jsou více "namačkány" na sebe, což samozřejmě klade větší nároky na kvalitu tuneru v televizoru a jeho dobrou separaci a selektivitu, aby se kanály vzájemně neovlivňovaly. Nicméně se mi opravdu zdá, že je kanál SE 7 obrazově o něco méně kvalitní, i když se to tak zpočátku nejevilo. Ještě to budu prověřovat, na tento kanál byl použit úplně nový stereo modulátor, případně ho pošlu dodavateli na reklamaci a program by zatím jel ze záložního dílu v mono režimu. Uvidímež, jiná možnost není. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: út únor 03, 2009 8:03 pm Předmět: |
|
|
Mno, spíše se to zdá na ten modulátor, neb ostatní programy ve VHF jsou vcelku v pořádku. Toto samozřejmě pozoruji na kvalitní TV - Phlilips 42PFL9603. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: st únor 04, 2009 7:54 am Předmět: |
|
|
Taky mi to tak připadá. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Maca
|
Zaslal: čt únor 05, 2009 10:20 pm Předmět: |
|
|
No tak nevím kde NovaCinema je,bohužel jsem ji na svém 15let starém tv nenašel.
Nešlo by ji přesunou třeba místo některého z německých programů?Ty opravdu v nabídce nepotřebuji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá únor 06, 2009 8:37 am Předmět: |
|
|
Nešlo. NOVU Cinema bylo v Č.B. a Písku nutno přesunout do Omezené nabídky.
A pokud máte na své TV naladěnu např. Primu na kanálu SE 6 (předpokládám, že ano) a Infokanál na SE 8, pak tam Novu Cinema naladíte taky. A ne na 100, nýbrž na milion procent. Protože Nova Cinema na kanálu SE 7 je mezi nimi. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Maca
|
Zaslal: pá únor 06, 2009 3:13 pm Předmět: |
|
|
taipan napsal: | Nešlo. NOVU Cinema bylo v Č.B. a Písku nutno přesunout do Omezené nabídky.
A pokud máte na své TV naladěnu např. Primu na kanálu SE 6 (předpokládám, že ano) a Infokanál na SE 8, pak tam Novu Cinema naladíte taky. A ne na 100, nýbrž na milion procent. Protože Nova Cinema na kanálu SE 7 je mezi nimi. |
No tak dnes jsem ji naladil.Sice ne tam kde tvrdíte ale to je jedno....včera tam nebyla,projížděl jsme to 2x ....mám televizi kde ladím pouze ručně bez možnosti zadat kanály.Ted jsem ji naladil před ARD. |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: pá únor 20, 2009 1:28 pm Předmět: |
|
|
Ja, s tím se dá souhlasit. Když jsme tu s kolegy po startu TV Barrandov o této tv stanici mluvili, odhadoval jsem, že se její program bude odvíjet přesně ve stylu TV NOVA v jejích začátcích (prvním i druhém). A potvrdilo se to bez výhrad. Nicméně zákazník si tuto stanici přál, tedy zákazník jí má. A pokud tato tv stanice časem zkrachuje, spolu se stanicí Z1 - nu což, nahradíme je něčím jiným. Osobně jsem za dobu vysílání stanice TV Barrandov na ní sledoval 1 (slovy jeden pořad) - rozhovor s Frantou Fukou. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|