Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
josef
|
Zaslal: ne prosinec 14, 2008 8:58 pm Předmět: Digitální paket rakouské televize ORF |
|
|
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat bude Digitální paket rakouské televize ORF také v Písku |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: po prosinec 15, 2008 8:55 am Předmět: |
|
|
Nikoliv. Do Písku pozemní DVB-T signál rakouské televize ORF z vysílače Lichtenberg (u Lince) již bohužel nedosahuje. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: po prosinec 15, 2008 8:59 am Předmět: |
|
|
Resp mohlo by k tomu dojít až v okamžiku, kdy by naše hlavní stanice v jednotlivých městech byly propojeny a digitální signál všech digitálních programů by se do nich dopravoval optickou trasou z centra v Č. Budějovicích, tak jako nyní signál placených kódovaných paketů. To je ovšem otázka budoucnosti, protože ceny za pronájem optických tras jsou zatím ukrutně vysoké. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
kvetak
|
Zaslal: st prosinec 17, 2008 4:38 pm Předmět: Digitální paket ORF |
|
|
Do Vimperka pozemní DVB-T signál rakouské televize v pohodě dosahuje. Mám to ověřený i vyzkoušený. Tak se ptám, uvažujete o zařazení digitálního paketu ORF ve Vimperku? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: čt prosinec 18, 2008 9:57 am Předmět: |
|
|
Nevím. Uvažovat o tom můžu, ale záleží na tom, jestli to případně schválí ředitel a ekonomické na to pustí peníze, protože potřebná technologie není zrovna levná záležitost a preference budou spíš směrem k dalším českým a slovenským programům. Ale uvidíme, každopádně na jaře nebo v létě, až bude přijatelné počasí, můžeme minimálně provést orientační měření na střeše HS, jestli tam signál opravdu je a v jaké úrovni a kvalitě.
Pokud to máte vyzkoušené, zatím mi sem můžete napsat, které rakouské muxy a na kterých kanálech (z jakého vysílače) máte ověřené a v které části Vimperka. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: po prosinec 29, 2008 9:57 am Předmět: |
|
|
Osobně mám ale dost pochybnosti o tom, že by do Vimperka signál rakouských pozemních multiplexů dosahoval. I když vyloučené to samozřejmě není. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
kvetak
|
Zaslal: po prosinec 29, 2008 4:16 pm Předmět: |
|
|
Pochybovat můžete ale je to tak. Jedná se o mux AUT2 kanál 37 a mux AUT1 kanál 43 z vysílače Lichtenberg. Změřené na sídlišti o trochu níž než máte HS. Dřív jsem na obyčejné síto na balkoně normálně chytal v analogu ORF 2 a v solidní kvalitě. Proto jsem si to nechal změřit a jde to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: út prosinec 30, 2008 8:14 am Předmět: |
|
|
Okay, tím lépe. Pokud bude signál v solidní kvalitě i na HS, můžeme o rakouském balíku uvažovat, proč ne... Až se bude objednávat technologie na další české muxy příští rok a uvolňovat investiční prostředky, snad by se dala jedna míchací vložka na rakouský balík pro Vimperk taky protlačit. Měření uděláme na jaře, až skončí ta hnusná zima, a uvidíme. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|