|
Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
hezan
|
Zaslal: út červen 18, 2024 5:34 pm Předmět: OK tv |
|
|
Zdravím,
při sledování nové OK tv zvuk předchází obrazu. Chci se tedy zeptat, jestli je to jen u mě problém (ulice M. Chlajna Č. Budějovice) nebo už tuto chybu máte nahlášenou.
Díky za info.
Michal |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: pá červen 21, 2024 12:55 pm Předmět: |
|
|
Ne. nikoliv, není to problém u vás ani na vašem televizoru. K desynchronizaci zvuku a obrazu dochází na datovém transkodéru, který převádí signál OK TV z formátu DVB-T2 a normy HEVC H.265 do normy MPEG4 ve formátu DVB-C. Když z nějakého důvodu dojde ve vstupním pozemním signálu k nějaké kumulaci chyb v datovém toku, naruší se transkódovací proces a dojde k uvedenému jevu.
Na detailním odhalení příčin a eliminaci toho problému pracujeme. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
hezan
|
Zaslal: st září 25, 2024 8:03 am Předmět: |
|
|
Zdravím,
jak to vypadá odstraněním problému kdy obraz předchází zvuku? Občas i zvuk má krátké výpadky. Bohužel na OK tv se moc nedá dívat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: pá září 27, 2024 9:43 am Předmět: |
|
|
Bohužel jsme v dešifrování příčiny tak časté desynchronizace zvuku a obrazu u OK TV moc nepokročili. Je zvláštní, že na tento jev je tolik náchylný právě tento program. Vypadá to, že stačí i malé zakolísání vstupního signálu z vysílače, včetně jeho úrovně v dBuV, např. vlivem počasí, a už na transkodéru dojde k desynchronizaci a celý proces se musí manuálně restartovat. U jiných transkódovaných programů se tak neděje buď vůbec, nebo jen minimálně. Řešením by samozřejmě bylo program netranskódovat, resp. neměnit jeho normu a rozlišení ponechat ho v původní normě v DVB-T2, odkud ho nabíráme - tedy HEVC, AAC a 540p. Jenže to bychom od programu odřízli mnoho starších televizorů a set top boxů, jež nejsou s touto normou kompatibilní.
Kolega z IT udělal v nastavení transkódovacího procesu některé změny v parametrech a přes víkend to vyhodnotíme. Pokud by potíže dále pokračovaly, bude asi nejsnazším řešením program (proces) každé ráno nechat automaticky restartovat.
Neměl jsem od vás v poště mail ohledně této záležitosti? Pokud ano, tak se omlouvám za ne-odpověď. Mail jsem viděl a četl, ale než jsem se dostal k odpovědi, z pošty mi zmizel, pravděpodobně jsem ho omylem smázl spolu se spamem. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|