Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM Elsat DISKUZNÍ FÓRUM
Diskuzní fórum kabelové televize Elsat spol. s r. o.

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Chyby u programů v kabelovce Elsat
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 28, 29, 30  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 11, 2013 4:26 pm    Předmět: Citovat

Asi nějaký krátkodobý výpadek signálu z distribučního satelitu Thor. My jsme o víkendu s ničím nic nepáchali Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mimacka

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 10:17 pm    Předmět: Citovat

taipan napsal:
Asi nějaký krátkodobý výpadek signálu z distribučního satelitu Thor. My jsme o víkendu s ničím nic nepáchali Smile

Mám byt v Týně nad Vltavou a můžu tady s klidným svědomím prohlásit,že mi dochází trpělivost.
Mám v bytě 3 TV z toho 2 digitální,bohužel nemají C-tuner,ale od toho jsem pořídil setobox přímo z Elsatu v Č.B.
Za poslední púlrok jsem nesčetně krát telefonoval na Elsat a hlásil různé poruchy v dodávce signálu. Je to neustále se opakující rozpadání obrazu na kostičky s přechodem do zaseknutí a následného plného výpadku signálu,kdy se objeví na černé obrazovce oznámení NO SIGNAL ; ZAKÓDOVANÝ KANÁl ; a ktomu znak $ jako když není zaplacený odběr.
Paní na Elsatu si poslechne oznámení o závadě či už ze záznamníku nebo přes den osobně a skonstatuje,že v Č.B. je signál bez problému ale že pošle technika aby se na to podíval. Tyto výpadky alespoň v Týně jsou nesčetně krát za den a to jak u analogu tak i u digitálu. Co to je za požitek z filmu , když se vám zrovna v těch napínavých částech posere obraz !!!! Dobře, jeden film člověk překousne, ale když je to každý dešn tak je to otřesné a kolikrát už nemám ani chuť na ten Elsat volat. Za tento týden jsem volal asi 5x a dnes začínám vážně uvažovat že tutu kvalitní službu asi v brzké době opustím a vyberu si jiného poskytovatele, protože se mi to jeví tak, že čím má Elsat víc zákazníků tak vyberou poplatky a prdí na nějaký servis a kvalitu.
Toto je můj osobní názor a zkušenost ze společnosti Elsat v Č.B.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mimacka

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 10:53 pm    Předmět: Citovat

Ještě malý dodatek,dnes 4.srpna 2013 v poledne vypadnul v Týně na analogu program Spectru,Halmark a slovenská 1, jako tradičně nechybí časté výpadky na AXN s tradyčním rozpadem obrazu na kostičky až po několika minutové výpadky s nápisem ZAKÓDOVANÝ KANÁL !
Tolik jenom pro upřesnění pro technickou podporu,až se bude nudit,tak se na to zase pojedou podívat (možná) jako tradičně .
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne srpen 04, 2013 10:55 pm    Předmět: Citovat

A co takhle místo jalového naříkání raději poskytnout nějaké konkrétní rellevantní informace, z nichž by se dalo vyjít a případně na něco se zaměřit? Například byl u vás tedy ten náš technik? Co zjistil nebo nezjistil? O jakých konkrétních programech se tady bavíme? A v jakém formátu? V analogu, DVB-C, DVB-T? Že především v analogovém formátu, zvláštním v tomto letním bouřkovém období, občas dojde k nějakému výpadku programu, není nic divného, například po silné bouřce začátkem minulého týdne. Dnes odpoledne byla taky bouřka, zatím nevím, co kde v kterém městě případně způsobila, ale tyto věci řešíme následně vždy co nejrychleji to jde. Pokud je u vás nějaký problém se signálem, má to nějakou příčinu, kterou je potřeba najít a vyřešit. Ale touto formou to půjde těžko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mimacka

PříspěvekZaslal: po srpen 05, 2013 12:31 am    Předmět: Citovat

taipan napsal:
A co takhle místo jalového naříkání raději poskytnout nějaké konkrétní rellevantní informace,.....

Nevím přesně o jaké info ještě jde,napsal jsem víše - 2 TV digital v T-čku a 1 TV na analog. Obraz se rozpadá jak v digitálu tak v analogu. Všechny ty hlášení na Elsatu si neznačím,tak zpětně v tolika nahlášených závadách již ztrácím přehled. Byl tady tak před půl rokem technik a navrhoval vyhodit dvouletou televizi a koupit novou.
můžete mi volat do 21.8. na tel 606388558 - mám zdravotní dovolenou tak sleduji TV - i v tuto hodinu.
mimacka

PříspěvekZaslal: po srpen 05, 2013 10:49 am    Předmět: Citovat

[quote="mimacka"]
taipan napsal:
A co takhle místo jalového naříkání raději poskytnout nějaké konkrétní rellevantní informace,.....

Upřesnění Týn nad Vltavou 11.45 hoh / 5.srpna 2013 :
DIGI - Barandov = NENÍ AV SIGNÁL
ANALOG - Spectrum = ŽÁDNÝ SIGNÁL ; STV1 = NEMÁTE OPRÁVNĚNÍ SLEDOVAT TENTO PROGRAM ; Universal = NO SIGNAL ; program P036 = Zaseknutý kostičkový obraz ; Nova Cinema = zasněžený obraz

Evil or Very Mad
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: po srpen 05, 2013 10:10 pm    Předmět: Citovat

Tak to už je lepší. Dnes odpoledne byla v Týně provedena kontrola a oprava nefunkčních programů s tímto výsledkem:

- všechny programy v digitálním formátu DVB-C i DVB-T fungují normálně. Včetně Barrandova, kde je pouze nutno přeladit příslušnou předvolbu. Viz dřívější informace v Infoservisu i zde:
http://info.elsat.cz/index.php?akce=detail&den=2013-6-24

- všechny popsané výpadky v analogové nabídce byly způsobeny včerejší bouřkou. Zvláště místně přijímané programy v analogovém formátu jsou na silný déšť a vítr poměrně značně háklivé, neboť jednak se programy nezpracovávají po paketech, nýbrž každý zvlášť, a zadruhé zpětný převod z DVB-S či DVB-C do analogu je technologicky komplikovaný a při kritických signálových stavech více náchylný na zatuhnutí zařízení.
Navíc včera silným vichrem došlo k poškození jedné z přijímacích parabol a též k havárii receiver/dekodéru na Universal Channel, který bude nutno dovézt od provozovatele z Prahy, neboť jej nelze držet skladem.

Resumé: všechny programy byly dnes opět zprovozněny, vyjma Universalu, z výše zmíněných důvodů. Tento bude zprovozněn zítra nebo ve středu.

Každopádně vzhledem k výše zmíněnému je třeba vzít na vědomí, že analogová nabídka je již víceméně historická záležitost, je a bude mnohem náchylnější k podobným výpadkům technologie (z více důvodů). Proto kdo chce sledovat programy pokud možno nerušeně, měl by ve svém vlastním zájmu uvažovat o kabelovém digitálním formátu DVB-C, kde k výpadkům dochází minimálně, a analog používat spíše již jen jako nouzový zdroj signálu.
mimacka

PříspěvekZaslal: po srpen 05, 2013 10:49 pm    Předmět: Citovat

taipan napsal:
Tak to už je lepší. Dnes odpoledne byla v Týně provedena kontrola a oprava nefunkčních programů .........

OK. Dík za vyčerpávající odpověď, ale jak jsem napsal výše,tak tyto výpadky a rozpady obrazu přetrvávají delší dobu (nevím zda jde zpětně zjistit četnost poruch podle nějakých záznamů o nahlašovaných poruchách jak již na záznamník nebo přímo na Elsatu na Bezdrevskej ul. v Č.B.) a tyto poruchy se vyskytovali i ve dnech s nebouřkovým počasím.
Kabelovou TV jsem si nechal zavést v době,kdy se digitál možná jenom plánoval a proto mám dva TV připojené přímo na koax kabel (1x TV analog + 1x TV digital) a jeden TV digital připojený na Váš Setobox.
Dnes jsem si založil poznámkovou stránku,kde si budu znamenat datum a hodinu zjištěných poruch abych v budoucnu nemusel krvepotně vzpomínat co se kdy dělo,jelikož jsem již blízko důchodovému věku a hlava už tolik neslouží.

Rolling Eyes
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: út srpen 06, 2013 8:17 am    Předmět: Citovat

Jak jsem již uvedl, k občasným výpadkům některých programů, zvláště v analogové nabídce, někdy dochází a docházet bude, nejde to úplně eliminovat. Není to jen počasím, k výpadkům dochází i z jiných důvodů, počasí je jen nejčastější příčina. Ale protože naprostá většina programů je v síti vysílána ne jen jednou, ale dvakrát, třikrát i čtyřikrát, v různých formátech, včetně HD, téměř vždy aspoň v jednom formátu ten který program funguje a lze ho tak sledovat.
Podle vašich popisů (hlavně rozpad obrazu) se mi ale stejně zdá, že u vás je ještě nějaký další, lokální problém se sigálem, a to nejspíš na kabelovém signálovém přívodu, buď přímo v bytě, nebo na přívodu z rozvodnice na chodbě. Kvalita kabelového propojení až do televizoru je zváště u digitálního signálu zásadní věc, pokud je někde závada, hlavně chybovost signálu se okamžitě zhorší a výsledkem je "kostičkování" nebo až úplný výpadek obrazu/zvuku. Určitě si kabeláž doma pořádně zkontrolujte - případná poškození kabelu (zvířata, nábytek), kvalitní upevnění konektorů na kabelech, správné zasunutí konektorů do zdířek, ve vašem případě bych se zaměřil i na to, jestli rozbočení do jednotlivých televizí je v pořádku, atd. Tyto věci jsou z nějakých 90 - 95% právě příčinou popisovaných potíží. Pokud sám svépomocí nic neodhalíte, může být závada buď skrytá nebo mimo byt. V takovém případě ale nepište nic sem, nevolejte na záznamník, to nemá smysl. Telefonicky kontaktujte přímo naše zákaznické oddělení a domluvte se, aby k vám zajeli přímo do bytu naši mechanici s měřicím aparátem a signál pořádně zkontrolovali. Jinak to nikam nepovede.
mirajih

PříspěvekZaslal: ne září 22, 2013 12:51 am    Předmět: Citovat

Dobrý večer,
mám dotaz, proč u ČT sport není v analogové nabídce v Týně dostupný Teletext, který tam vždy byl. Je to asi poslední měsíc, kdy teletext neníSad.
S pozdravem
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne září 22, 2013 8:10 pm    Předmět: Citovat

http://info.elsat.cz/index.php?akce=detail&den=2013-9-20
SaFaP

PříspěvekZaslal: po září 23, 2013 8:03 am    Předmět: ČT:D Citovat

Dobrý den, v analogu jde minimálně od včera večer místo ČTVery Happy/Art program ČT1 HD.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
feeta

PříspěvekZaslal: ne leden 05, 2014 10:50 am    Předmět: Kompletní výpadek v Týně. Citovat

Dobrý den,

od včerejšího večera cca 22:20 nejde v Týně ani kabelová televize kompletně (všechny programy v digitálu hlásí "Není signál") ani internet. Závadu jsem ještě večer nahlásil na záznamník.

Protože jsem zatím nezaznamenal žádnou změnu, zkouším pro jistotu i tuto cestu. Potěšilo by mě (a určitě nejen mě), pokud by se povedlo problém odstranit ještě během dneška.

Petr Strouhal
feeta

PříspěvekZaslal: ne leden 05, 2014 11:53 am    Předmět: Citovat

Kabelovka i internet v Týně už funguje. Děkuju i za ostatní uživatele.
taipan
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne leden 05, 2014 11:02 pm    Předmět: Citovat

Měl jsem dovolenou, nemám žádné bližší informace, ale zítra zjistím, o co se jednalo. Předpokládám ale zase nějaký problém s napájením hlavní stanice elektřinou, na sídlišti Hlinky jsou výpadky bohužel dost časté. Ve firmě jsem dneska zahlédl havarovanou UPS a počítač na Infokanál z Týna, to by tomu nasvědčovalo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Elsat DISKUZNÍ FÓRUM -> Kabelová televize Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 28, 29, 30  Další
Strana 9 z 30

Přejdi na: