Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
stani
|
Zaslal: út říjen 02, 2012 6:00 pm Předmět: |
|
|
Proč stále (ani po několika měsících) není opraven Viasat Explorer v analogu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
Založen: 22.11.2006 Příspěvky: 1445 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 8:06 am Předmět: |
|
|
Protože jak už jsem uvedl dříve, příčinu se zatím nepodařilo odhalit, důvod výpadků je nejasný, navenek se všechno tváří v pořádku. Vše, co jsem mohl udělat či vyměnit, jsem již udělal a momentálně není už nic, co bych s tím ještě dále mohl podniknout. Jinak řečeno - prostě si už nevím rady, bohužel nejsem ani kouzelník, ani jasnovidec _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
Zdejší neomezený despotický vládce |
|
Návrat nahoru |
|
|
stani
|
Zaslal: st říjen 03, 2012 8:25 pm Předmět: |
|
|
A právě jsem zjistil, že to samé je i u Viasat History... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladman
Založen: 26.1.2008 Příspěvky: 73 Bydliště: České Budějovice - Máj
|
Zaslal: st prosinec 26, 2012 7:04 pm Předmět: |
|
|
včera večer a dnes odpoledne "kostičkování" u HD programů. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladman
|
Zaslal: čt prosinec 27, 2012 11:32 am Předmět: |
|
|
vyřešeno, prohodil jsem to za jiné, co tam jsou dvakrát. Konkrétně ČT1 HD a Nova HD. Ty už nekostičkují. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: so prosinec 29, 2012 4:00 pm Předmět: |
|
|
Nevím, těžko říci. Nemůžu to moc posoudit, protože vánoční programová skladba všech hlavních televizních stanic mi každoročně nesmírně pije krev. Ale zkusmo jsem se podíval na zprávy na HD verzích Primy a Novy a na kus nějaké blbiny s Billem Nighym a Emily Blunt na HBO HD a žádné kostičkování se neprojevilo. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: so prosinec 29, 2012 9:08 pm Předmět: Ladman |
|
|
Ověřeno - viz odpověď id Plhon v tématu TV Smíchov:
http://www.elsatnet.cz/forum2/viewtopic.php?p=2509#2509
Měl jste naladěno ČT 1 HD a Nova HD z tohoto testovacího neveřejného paketu. Doporučuji přijímat oficiální distribuci v DVB-C paketech na kanálech SE 31 - QAM 64 a SE 35 - QAM 256. Zde i vyšší datový tok (satelit). V pozemním DVB-T je u HD programů bitrate přece jen podstatně ořezáno, z důvodu vysílací kapacity. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladman
|
Zaslal: ne prosinec 30, 2012 12:07 pm Předmět: |
|
|
díky za info, již jsem přeladil. Bylo mi divné, že na Digicorderu HD K2 od Technisatu mi tyto programy fungují bez problému a na plazmě Panasonic kostičkují. |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: po prosinec 31, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem byl upozorněn naším spolupracovníkem pro Trhové Sviny, že se zmiňovaný problém u programů z DVB-T muxu 4 (kostičkování, výpadky zvuku) projevují i v T. Svinech a dokonce i u něj doma v Nových Hradech v rod. domku na DVB-T STB. Vzhledem k tomu, že T. Svinech se mux 4 převádí do DVB-C místně, separátně, zcela nezávisle na HS v ČB a dokonce i jiným typem kazety a přesto se problém objevil též cca okolo Štědrého dne, dovolil bych si tvrdit, že závada takříkajíc "není na našem přijímači", nýbrž že nastal nějaký problém se signálem z Kleti, přičemž některá koncová zařízení mohou být na toto háklivější a jiná méně, proto se rozpad programů z muxu někomu projevuje a někomu nemusí. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
Mayhem
|
Zaslal: so leden 05, 2013 9:03 am Předmět: |
|
|
Dobrý den, ve Vimperku je probllém s kostičkováním, zamrzáním obrazu nejvíce u Prima Family HD a u dalších programů se často objevuje zamrznutí obrazu a následně: služba není k dispozici /cca co 20minut/.
Je možné něco dělat s intenzitou? přeci jen když vše zamrzne cca 30-40 v průběhu filmu, tak je to otravné.
Děkuji
Hezký den, |
|
Návrat nahoru |
|
|
marcel
|
Zaslal: so leden 05, 2013 1:02 pm Předmět: Kostičkování |
|
|
V ČK na sídlišti v Domoradicích dnes (5.1.2013) dopoledne taktéž kostičkujeme. Přesněji Colombo na Prima family a některé další kanály. Problémy s kostičkováním u některých kanálů se objevují relativně často (i za dobrého počasí) a přesto, že jsem trpělivý a tolerantní osoba, stav kvality přenosu signálu koncovému uživateli mne (z principu) začíná iritovat. Ano, v některých případech lze přepnout na analog apod. a dokoukat program v "nouzovém" režimu, ale to jsme mohli zůstat u CRT a nemuseli pořizovat LED placku...
Věřím, že se technici Elsatu v čele s ředitelem snaží a dělají pro kvalitu signálu maximum, ale není to tak, že stížnosti na kostičkování z více míst regionu signalizují systémový problém? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladman
|
Zaslal: so leden 05, 2013 1:24 pm Předmět: |
|
|
V poslední době mi taky kostičkuje Prima Family HD, včera to bylo nejintenzivnější. Hledal jsem, jestli se nedá naladit ještě jinde a nedá. |
|
Návrat nahoru |
|
|
feeta
|
Zaslal: so leden 05, 2013 2:53 pm Předmět: |
|
|
Momentálně mi v Týně kostičkují všechny HD programy na kanále SE 36 (426,00 MHz) - Prima Family HD, Eurosport HD, DISCOVERY HD, ANIMAL PLANET HD. Občasné kostičkování jsem zaznamenal i u Smíchova. Nemůže to souviset s přidáním právě Smíchova do tohoto paketu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: so leden 05, 2013 3:03 pm Předmět: |
|
|
Může a s největší pravděpodobností souvisí, i když by nemělo, neboť v paketu bylo cca 10 Mbit místa, což by mělo stačit na dva Smíchovy. Analyzujeme přičinu. Lepší info zatím nemám _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
taipan Moderátor
|
Zaslal: so leden 05, 2013 3:12 pm Předmět: miroo |
|
|
Poznámky tohoto typu nám rozhodně velmi pomohou, ano...
Jestliže paket na kanálu SE 36 je vytvářen na HS v ČB a do ostatních rozvodů je dopravován po opt. trase, pak pokud v tomto paketu vznikne ve zdrojovém uzlu nějaký problém, lze nejspíš očekávat, že se tentýž problém objeví i v ostatních rozvodech. Otázkou je, kde a proč problém vznikl, jestliže bylo k dispozici cca 10 Mb datového toku a přidaný Smíchov zabírá tak 4 Mb. Měla tedy zůstat dostatečná rezerva a k žádnému přetečení by docházet nemělo. Něco negativního se přesto stalo a musíme zjistit, co. Pokud to víte, ich bin ganz Ohr. _________________ taipan, technik ELSAT s.r.o.
|
Návrat nahoru |
|
|
|